Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας, σε συνεργασία με το 2 ΓΕΛ Πετρούπολης, τους Συμβούλους εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών κ. Μπαμπασίδη και κ. Φανίδη και οργανωτικό συντονιστή τον κ. Καλαιτζόγλου εκπαιδευτικό ΠΕ04.01 Φυσικό, πραγματοποίησε την 3η ημερίδα Φυσικής για μαθητές με θέμα «Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών», στις 23 Νοεμβρίου 2023 στη συνεδριακή αίθουσα ΚΥΒΕ του δήμου Περιστερίου.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Ψαχούλας Ι., η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας κ. Μακρή Δ., ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Μπαμπασίδης και η διευθύντρια του 2 ΓΕΛ Πετρούπολης κ Γκέλη Θ.

Ο κ. Καλαιτζόγλου στον εισαγωγικό του πρόλογο αναφέρθηκε στην διαδραστικότητα των ημερίδων και την διάχυση της επιστημονικής γνώσης που επιτυγχάνεται στην μαθητική κοινότητα.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Γαβρόγλου Κ. ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Οι ανακαλύψεις του Γαλιλαίου με το τηλεσκόπιο» ακολούθησε η κ Στεφανίδου Κ.ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ με θέμα «Η κοινωνική ευθύνη του επιστήμονα μέσα από τη ζωή του Γαλιλαίου του Μπρέχτ» και τέλος η επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας των Επιστημών ΕΚΠΑ κ.Κατσιαμπούρα Ι με θέμα «Τα Γαλιλαικά πειράματα και η νεότερη επιστήμη».

Η ημερίδα έκλεισε με στρογγυλή τράπεζα όπου οι πανεπιστημιακοί ομιλητές απάντησαν στα ερωτήματα που τους έθεσαν οι μαθητές.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 250 μαθητές/τριες και 40 εκπαιδευτικοί.