Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 έγιναν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή»,

προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του «ΠΟΙΚΙΛΟΥ», περπατώντας απόσταση 4 περίπου χιλιομέτρων. Εκεί οι περισσότεροι μαθητές μοιράστηκαν στα διάφορα γήπεδα των εγκαταστάσεων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλλευ) ενώ οι υπόλοιποι έκαναν περίπατο, εξερευνώντας τα μονοπάτια του ποικίλου όρους.

Για την κάλυψη τυχόν τραυματισμών και άλλων περιστατικών ήταν μαζί μας τρεις διασώστες εθελοντές της πολιτικής προστασίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και τους ευχαριστούμε πολύ  για την συμμετοχή τους.