Τμήμα: Β1
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ελένη Κωνσταντοπούλου
Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ασχοληθούν με τη:
- Μελέτη διατροφικών συνηθειών στην Ελλάδα (μεσογειακή διατροφή) και στον κόσμο.
- Εργαστηριακή εξέταση της ποιότητας των τροφίμων (χημική ανάλυση σε βασικά είδη τροφίμων)
- Μελέτη της λαογραφίας παραδοσιακών τροφών στην Ελλάδα (ψωμί, τυρί, κρασί, λάδι)
- Μελέτη της συνεισφοράς των Επιστημών στη μελέτη των τροφίμων (Χημεία-Βιολογία-Τεχνολογία-Οικονομία-Κοινωνιολογία-Οικιακή Οικονομία-Αγωγή Υγείας-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Λογοτεχνία-Τέχνες-Θεολογία)